با قطع عادت ماهانه پس از بارداری، خیلی زود متوجه تغییرات و نشانههای جسمی مختلفی خواهید شد که آمادگی آنها را نداشته اید. بسیاری از این تغییرات و علائم کاملا طبیعی هستند.
- خستگی : در شروع بارداری بسیاری از زنان به شدت احساس خستگی میکنند. اگر این حالت در مورد شما صدق میکند، تلاش کنید در طول شبانه روز استراحت کنید و حتما خواب شبانه کافی داشته باشید. خستگی معمولا بعد از هفته 12 بارداری از بین میرود.
- حالت تهوع : بسیاری از زنان در طول هفتههای اول بارداری کمابیش دچار حالت تهوع میشوند. حالت تهوع در اکثر افراد بعد از چند هفته اول بارداری از بین میرود. اما در برخی دیگر این حالت طولانیتر میشود. اگر حالت تهوع شدید و همراه با استفراغ است بهتر است درباره وضعیت خود با پزشک متخصص زنان مشورت کنید ایشان میتواند توصیههایی مفید را به شما ارائه دهد.
بارداری یک وضعیت طبیعی است و بیماری محسوب نمیشود. بنابراین میتوانید مثل همیشه به زندگی عادی خود ادامه دهید. با این حال، کاملا طبیعی است که مضطرب باشید و نیز نگران اینکه آیا همه چیز همان طور که باید باشد هست یا خیر؟
همچنین ممکن است دچار تغییرات خلقی شوید و سینههایتان حساس شود. این مسئله نیز کاملا طبیعی است.
درباره احساسی که دارید با همسر/شریک زندگیتان صحبت کنید و درباره آنچه تجربه میکنید با پزشک متخصص زنانتان تبادل نظر کنید.آنها میتوانند به شما کمک کنند تا احساسات و نگرانیهایتان را درک کنید.
- چه زمانی باید تحت معاینه یک پزشک قرار بگیرید؟
یک بارداری طبیعی بین 37 تا 42 هفته به طول میانجامد. همه زنان باردار میتوانند در طول دوران باردایشان به یک پزشک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنند. پزشک شما را معاینه خواهد کرد و همواره حواسش به شما هست تا مطمئن شود که هم شما و هم فرزندتان در سلامت هستید؛ و فرزندتان آنگونه که باید رشد میکند و بزرگ میشود. همچنین، در اوایل بارداری از شما درخواست خواهد شد تا آزمایش خون و سونوگرافی انجام دهید. این معاینات و آزمایش ها نشان خواهد داد آیا مسئله مهمی در خصوص فرزندتان وجود دارد یا خیر.
- دردها و ناراحتی ها در دوران بارداری
- یبوست و هموروئید: طبیعی است که در طول دوران بارداری دچار یبوست شوید که میتواند منجر به هموروئید شود. هموروئید یک نوع ورید واریسی در ناحیه معقد است و ممکن است باعث ایجاد خونریزی جزئی شود. شدت یبوست را میتوان با نوشیدن مقدار زیادی آب، خودرن نان سبوس دار، و مصرف مقدار زیادی سبزیجات کم کرد. اگر دچار هموروئید شدید، حتما با پزشکتان در میان بگذارید.
- سوزش معده: دلیل ایجاد سوزش معده شلتر شدن دریچه اسفنکتر تحتانی مری واقع در بالای معده است که منجر به بازگشت اسید معده میشود. شما میتوانید با مصرف دارو میزان سوزش معده را کم کنید. اما قبل از آن حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- انقباضات براکستون هیکس: از حدود اواسط بارداری ممکن است دچار انقباضات براکستون هیکس شوید که احساسی شبیه گرفتگیهای عضلانی مکرر و قوی است. در طول انقباض درد ممکن است تا پایین کمرتان گسترش یابد. انقباضات براکستون هیکس معمولا بی ضرر هستند. اما در صورتی که به دفعات زیاد حتی وقتی در حالت آرامش قرار دارید دچار انقباض می شوید حتما با پزشکتان در این مورد صحبت کنید.
- دردهای بدنی: تجربه احساس درد یا ناراحتی در قسمتهای مختلف بدنتان به عنوان مثال پاها، ساق پا یا لگن طبیعی است، خطرناک نیست اما ممکن است ناراحت کننده باشد.
- ترشحات و تکرر ادرار: شما اغلب ممکن است متوجه افزایش ترشحات واژن شوید. این ترشحات به طور معمول سفید / روشن و بی بو هستند. اگر ظاهر و بوی ترشحات شما متفاوت باشد باید حتما با پزشک خود در این باره صحبت کنید. همچنین متوجه افزایش تعداد دفعات ادرار در طول دوران بارداری خواهید شد که یک امر کاملا طبیعی است.
- احتباس آب در بدن: بسیاری از زنان در طول مراحل آخر بارداری خود احتباس آب در بدن را تجربه میکنند. ساق پا و پا به طور خاص مستعد ورم هستند. قرار دادن پاها بالاتر از بدن در حالت نشسته و قرار دادن آنها روی بالشت هنگام خواب ایده خوبی محسوب میشود.
- علائم جدی در دوران بارداری
- خونریزی: شروع خونریزی میتواند ناچیز یا اتفاقی جدیتر باشد. بروز این حالت معمولا ضرری ندارد اما همیشه در صورت شروع خونریزی حتما با پزشک خود مشورت کنید.
- دیابت: برخی از زنان در دوران بارداری به دیابت مبتلا میشوند. خوشبختانه بروز این بیماری نادر است. اما روی سلامتی شما و فرزندتان تاثیر میگذارد. در صورت ابتلا به دیابت این بیماری از طریق بررسیهای انجام شده قبل از زایمان توسط پزشک مشخص خواهد شد.
- فشار خون بالا: افزایش بیش از اندازه فشار خون در دوران بارداری میتواند پیامدهای جدی برای شما و کودکتان داشته باشد.اگر بین ویزیتهای دوران بارداریتان دچار سردردهای مداوم، سرگیجه، تاری دید یا احتباس شدید آب در بدن شدید حائز اهمیت است که حتما پزشک خود را از این علائم مطلع کنید.
- عمل سزارین انتخابی: در برخی شرایط، امکان تولد نوزاد از طریق واژن وجود ندارد و ممکن است لازم باشد از قبل جهت انجام یک عمل سزارین برنامه ریزی شود. یک عمل سزارین برنامه ریزی شده ( انتخابی ) کاملا برای مادر و فرزند بی خطر است. اگر نیاز باشد از طریق عمل سزارین زایمان صورت گیرد پزشکتان درباره این روش به شما توضیحات لازم را ارائه خواهد داد.
در چند هفته آخر بارداری ممکن است به شدت به خاطر بزرگ شدن شکمتان احساس ناراحتی کنید و ممکن است به دفعات بیشتری انقباضات براکستون هیکس را تجربه کنید. کودکتان ممکن است به مثانهتان فشار بیاورد و به موجب آن مجبور خواهید بود که حتی بیشتر از حالت عادی ادرار کنید، و نفس کشیدن به حالت طبیعی و خوابیدن به حالت درازکش ممکن است دشوار شود. بنابراین حتما به مقدار کافی در طول روز استراحت کنید و تمام کمکهای ارائه شده از سوی خویشاوندان یا دوستانتان را قبول کنید. با این حال باید همواره به پیادهروی نیز بروید و فعال باشید این کار هم برای شما و هم برای کودکتان خوب است.
برای رزرو نوبت و دریافت مشاوره و کسب آگاهی بیشتر و دریافت هزینه عمل حتما با ما تماس حاصل فرمایید.